Skip to content
Administrație locală

Bani europeni pentru spațiu de recreere, sport și educație în Drobeta Turnu Severin

Primăria municipiului Severin anunță că a finalizat proiectul  „Spațiu tematic, multifuncțional de recreere, sport și educație activă”.
”Contractul de finanțare nr. 4699 a fost semnat în data de 21.08.2019 – data de începere a proiectului 01.12.2018, cu data de finalizare 30.06.2021”.
Proiectul este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), Axaprioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile- Prioritatea de investitie: 4.2. Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului, având ca Autoritate de Management Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, iar ca Organism Intermediar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.
Obiectivul general al proiectului este reconversia funcțională și reutilizarea unui teren abandonat și neutilizat din interiorul Municipiului Drobeta Turnu Severin și transformarea acestuia într-o zona de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate și nu numai. Obiectivul investiției constituie un pas important în direcția reconversiei terenurilor neutilizate aflate în stare precara și a mobilității urbane durabile, oferind o soluție modernă de spațiu pietonal, ca infrastructură a tranzitului pietonilor și bicicliștilor și ca zona de recreere și agrement”.
Obiectivele specifice ale proiectului au fost îndeplinite:
• Îmbunătățirea mediului urban prin amenajarea unor spații verzi (crearea de spații verzi minim 90% din suprafața totală a terenului degradat) cu zone de relaxare, trasee pietonale și velo în vederea creșterii calității vieții cetățenilor – suprafața spațiilor verzi amenajate însumează 2671.9 mp;
• Amenajarea unei zone de agrement pe un teren abandonat și neutilizat ce a dus la îmbunătățirea microclimatului și a calității aerului, contribuind la dezvoltarea durabilă a Municipiului Drobeta Turnu Severin – suprafața parcului construit este de 2968 mp
• Contribuirea la reducerea emisiilor de carbon prin încurajarea utilizării bicicletelor și creșterea accesibilității, conectivității și atractivității deplasărilor cu bicicleta și pietonale, ca parte dintr-un sistem integrat de mobilitate urbană durabilă.
Valoarea totală a proiectului este de 1.326.482,57 lei.
Finanțarea nerambursabilă este următoarea:
– 1.115.746,46 lei –valoare eligibilă din FEDR;
– 170.643,53 lei –valoarea eligibilă din bugetul național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.