Skip to content
Ediția de astăzi

Barna, după discuțiile de la Cotroceni: Începând de sâmbătă vom avea discuții aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL și UDMR

Președintele USR Dan Barna a precizat după întâlnirea de la Cotroceni că au început discuțiile pentru formarea coaliției de guvernare.
În această dimineață am participat alături de colegul meu Dragoș Tudorache la o primă discuție cu președinții PNL și UDMR, Ludovic Orban și Kelemen Hunor. La prima parte a întâlnirii a participat și presedintele Klaus Iohannis. Începând de sâmbătă vom avea discuții aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL și UDMR pornind cu prioritățile programului de guvernare al viitorului cabinet si continuând cu structura guvernului și structura majorității parlamentare”, a anunțat liderul USR.
Dan Barna a precizat că nu s-a discutat despre poziții sau nominalizări de miniștri.
Au fost discutate doar alternative posibile de calendar pentru finalizarea procesului ce demarează sâmbătă. Am discutat de asemenea necesitatea respectării ponderilor de reprezentare rezultate în urma votului de duminică și a principiilor de colaborare loială și corectă. Ne dorim ca aceste discuții să se finalizeze cât mai repede cu un acord și după învestirea noului parlament să avem și noul guvern. În același timp suntem hotărâți să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegători USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul și structura guvernului și a viitorului parlament”, a mai declarat liderul USR Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.