Skip to content
Ediția de astăzi

Barometrul Securității Energetice: 48.8% dintre români au auzit că piața de gaze naturale va fi liberalizată începând cu 1 iulie 2020

A doua ediție a Barometrului Securității Energetice a fost lansată miercuri, 24 iunie 2020, și arată că mai puțin de jumătate dintre români (48.8%) declarau că au auzit de faptul că piața de gaze naturale va fi liberalizată începând cu 1 iulie 2020, în timp ce 50.2% că nu au auzit, iar 1% nu au răspuns.

Potrivit concluziilor sondajului respondenții cu vârsta de peste 45 de ani, cei cu educație mai ridicată, locuitorii din București și urbanul mare, din regiunile Nord-Vest și București Ilfov declarau că au auzit de liberalizarea pieței de gaze naturale într-o proporție mai mare decât celelalte categorii.

Doar 21.5% dintre români consideră că au informații suficiente cu privire la ce înseamnă și care sunt efectele liberalizării pieței de gaze, în timp ce 77.6% apreciază că nu au informații suficiente. 0.9% nu știu sau nu răspund.

Cei care se consideră mai informați cu privire la liberalizarea pieței de gaze naturale sunt cu precădere bărbați, persoane cu vârsta peste 45 de ani, cu educație medie sau superioară, cu venit peste 3000 ron, locuitorii din București și mediul urban.

38% dintre români iau în considerare posibilitatea de a-și schimba actualul furnizor de gaze naturale dacă vor primi o ofertă mai bună din partea altui furnizor, în timp ce 27.9% resping această posibilitate. 30.8% declară că nu sunt conectați la rețea. Nu știu sau nu răspund 3.3%.

Cei care iau în considerare posibilitatea de a-și schimba actualul furnizor de gaze naturale (dacă vor primi o ofertă mai bună din partea altui furnizor) sunt precădere bărbați, persoane cu vârsta sub 45 de ani, cu un nivel de educație mai ridicat, cu un venit peste 2000 de ron, locuitori în mediul urban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.