Skip to content
Recent

Băsescu, lecții pentru președinte: Iohannis este în capcana lui Daddy

Fostul președinte Traian Băsescu a postat un mesaj pe o rețea de socializare, în care afirma mișcările pe care șeful de stat actual, Klaus Iohannis, ar fi putut să le facă cu ocazia restructurării Guvernului.

Mai precis, liderul Partidului Mișcarea Populară a afirmat că directorul SPP poate fi numit de Președintele României, însă numai la propunerea adoptată prin consens de CSAT, unde PSD are șapte miniștri „care vor executa dispoziţiile lui Daddy la numirea şefului SPP şi nu pe ale sale”. Mai mult decât atât, Traian Băsescu se întreabă dacă Iohannis este conștient că Liviu Dragnea, ”cu toate instituțiile statului la butonieră”, reprezintă un risc.

„Preşedintele României nu poate să abdice !

Iohannis este în capcana lui Daddy după numirea fără crâcnire a premierului Dăncilă.

Directorul SPP poate fi numit de Preşedintele României, dar numai la propunerea adoptată prin consens de CSAT. Din păcate, se pare că Iohannis nu a înţeles că în CSAT are şapte miniştri PSD care vor executa dispoziţiile lui Daddy la numirea şefului SPP şi nu pe ale sale.

Directorul SIE se numeşte de Parlament, la propunerea Preşedintelui României. Asta înseamnă că, pentru a primi votul majorităţii în Parlament, Iohannis este din nou dependent de Daddy.

Şi atunci, care a fost raţiunea numirii fără nici un fel de rezistenţă a premierului Dăncilă ?

Ştiind setea de putere şi dorinţa lui Daddy de a controla toate instituţiile, mă întreb dacă Iohannis a decis conştient o postură de noncombat sau pur şi simplu nu înţelege nimic din riscul de a-l lăsa pe Dragnea să-şi pună la butonieră toate instituţiile statului.” a postat, pe Facebook, Traian Băsescu, după cum relatează Evz.ro.

În încheiere, fostul președinte a afirmat că o colaborare cu PSD este cumplită, întrucât social democrații își doresc controlul tuturor instituțiilor statului: ”Din experienţă o spun, coabitarea cu PSD-ul este cumplită pentru că singura lor preocupare majoră este acapararea totală a puterii şi punerea instituţiilor sub controlul partidului. Preşedintele este singurul care le poate frâna setea de putere, dacă este dispus să lupte.Constituţional, Preşedintele României nu poate să abdice în faţa lui Daddy, pentru că nu este rege”, a conchis Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.