Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Bercea Mondial a fost eliberat condiționat din închisoarea de la Vânjuleț

 

Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu’, a fost eliberat vineri, 8 februarie, din închisoarea de la Vînjuleț (Mehedinți), în urma unei decizii a Tribunalului Județean Mehedinți.

Celebrul interlop Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial a fost pus în libertate. Vineri, judecătorii Tribunalului Mehedinți au respins recursul procurorilor și au dispus punerea în libertate a lui Anghel Sandu Interlopul era încarcerat la Penitenciarul din localitatea mehedințeană Vînjuleț.

Familia l-a așteptat pe interlop la poarta penitenciarului, bucuroasă că judecătorii au luat această decizie.

„Era de așteptat să fie o decizie dreaptă și corectă, are opt ani de când este arestat și am așteptat. Îi mulțumim lui Dumnezeu că s-a dat o decizie corectă”, a spus Izaura, fiica acestuia.

În data de 20 mai 2014, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au pronunţat decizia definitivă faţă de ultima încercare a interlopului de a i se reduce din pedeapsa de opt ani şi nouă luni închisoare cu executare pentru înjunghierea unui nepot în 2011. Bercea a primit o mărire de pedeapsă, alături de soţie şi unul din fiii săi.

Arestat pe 20 februarie 2011 pentru înjunghierea unui nepot, respectiv Ionuţ Anghel, poreclit Mercedes (17 ani), Bercea a fost acuzat de tentativă de omor calificat şi condamnat de Tribunalul Olt, în septembrie 2012, la o pedeapsă cu închisoarea de 7 ani şi 6 luni. Tot atunci el a fost găsit vinovat şi condamnat la încă 2 ani pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, un an pentru instigare la mărturie mincinoasă şi portul cuţitului fără drept în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor. Dar, pentru că justiţia nu permitea cumularea pedepselor, interlopului i-a fost aplicată pedeapsa cea mai mare, respectiv cea de 7 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

De asemenea, unul dintre fiii săi – Florin Anghel (alias Ambasador, n.a.), a fost şi el condamnat cu acelaşi prilej tot la şapte ani şi şase luni închisoare pentru complicitate la tentativă de omor. Nu în ultimul rând, soţia lui Bercea – Fănica Anghel, a fost condamnată tot atunci la trei luni de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă şi instigare la mărturie mincinoasă.
Sentinţa Tribunalului Olt a fost contestată de Bercea la Curtea de Apel Craiova, care, în noiembrie 2013, i-a majorat acestuia pedeapsa la închisoare cu executare de la şapte ani şi şase luni, la zece ani. Pedepsele au fost majorate şi pentru ceilalţi doi membri ai familiei implicaţi în proces: fiul lui Bercea Mondial – Florin Anghel, s-a ales cu cinci ani şi trei luni închisoare cu executare, dar şi soţia lui Bercea – Fănica Anghel, condamnată la un an închisoare cu executare pentru instigare la mărturie mincinoasă şi mărturie mincinoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.