Skip to content
Ediția de astăzi

Bilanțul activității Guvernului Florin Cîțu, la încheierea mandatului

Florin Cîțu a preluat mandatul în fruntea Executivului în decembrie 2020, mandat în care a reușit să obțină cea mai mare creștere a Produsului Intern
Brut din Uniunea Europeană, România situându-se între primele patru state in UE ca revenire economică.

Dezideratul Guvernului Cîțu a fost obținerea unei creșteri economice bazată pe investiții, și mai puțin pe consum, astfel încât creșterea să fie una sustenabilă. În paralel, reformele au fost o prioritate a Guvernului condus de premierul Florin Cîțu, iar adoptarea Planului Național de Redresare și Reziliență garantează asigurarea unei temelii pentru dezvoltarea și modernizarea României.

În total, PNRR prevede 64 de reforme și 107 investiții în toate domeniile, țara noastră urmând să beneficieze de 29,2 miliarde de euro.

În această perioadă au fost implementate cele mai multe măsuri de digitalizare a administrației publice din ultimii 30 de ani. ,,Fără taxe noi” și menținerea deschisă a economiei sunt alte angajamente respectate de premierul Florin Cîțu, măsuri care au asigurat predictibilitate pentru mediul de afaceri. Guvernul Cîțu a reușit, în ciuda condițiilor restrictive impuse de persistența crizei din sănătate, să își îndeplinească angajamentul de a începe consolidarea fiscală.

Execuția bugetară la 10 luni a condus la un deficit al bugetului de puțin peste 4%, față de ținta de 7,13% pentru întregul an. Cifrele preliminare pentru 11 luni indică o creștere marginală a deficitului, ceea ce lasă un spațiu fiscal foarte mare pentru ultima lună din an.

Bilanțul poate fi consultat aici:

Bilanțul_activității_guvernului_Florin_Cîțu,_la_încheierea_mandatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.