Skip to content
Ediția de astăzi

Bode: INSP, în fiecare zi de luni, va actualiza lista ţărilor pentru care instituie măsura carantinării

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunțat că mai multe state au introdus obligativitatea pentru cetăţenii români fie de a prezenta un test COVID negativ fie de a intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile dacă ajung pe teritoriul statelor respective.

Statele membre ale UE au început să impună o serie de restricţii în ceea ce priveşte zborurile, raportându-se la un alt criteriu şi anume numărul de cazuri noi de îmbolnăviri din ultimele 14 zile raportat la 100.000 de locuitori. Astfel, astăzi avem următoarea situaţie în ceea ce priveşte cetăţenii români. 1. Austria şi Slovacia au interzis zborurile spre şi dinspre România. 2. Alte state au introdus obligativitatea pentru cetăţenii români fie de a prezenta un test COVID negativ fie de a intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile dacă ajung pe teritoriul statelor respective”, a declarat Lucian Bode marţi la Digi 24, potrivit PSNews.ro

Ministrul Transporturilor a adăugat că în momentul de faţă nu putem zbura către Austria şi Slovacia şi nu permitem efectuarea zborurilor către şi dinspre Portugalia şi Suedia.

Aşadar la nivelul UE, în prezent, nu putem zbura în Austria şi Slovacia şi nu permitem efectuarea de zboruri spre şi dinspre Portugalia şi Suedia. Aceste două ţări au un coeficient mai mare decât al României. La nivelul statelor terţe, pentru că aici a fost o discuţie, mă refer la statele non-UE, Comisia Europeană a emis o serie de recomandări privind relaxarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor. Ce înseamnă aceste recomandări? Nu se poate zbura spre şi dinspre niciun stat terţ non-UE pentru care Comisia Europeană nu a emis o recomandare privind relaxarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor. În consecinţă, Institutul Naţional de Sănătate Publică propune CNSU, CNSU aprobă, iar Autoritatea de Aeronautică Civilă Română emite acele note privind posibilitatea reluării zborurilor spre şi dinspre anumite state”, a completat Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.