Skip to content
Recent

Bumerangul declarațiilor lui Ponta de la DNA. SRS: Dragnea are de ce să fie supărat pe SPP! EXCLUSIV

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a acordat luni seară o declarație pentru PSnews.ro, în care a scos la iveală dedesubturile celei mai recente răfuieli dintre fostul președinte al PSD Victor Ponta și actualul lider, Liviu Dragnea.

CITIȚI ȘI: DOCUMENT incendiar: ce a spus Ponta la DNA despre Dragnea și SPP

Concret, SRS a atras atenția că – deși Ponta a dat asigurări în repetate rânduri că nu s-a dus la DNA ca să toarne, ci doar ca să răspundă întrebărilor formulate de procurori despre Dragnea – declarația ex-prim-ministrului capătă valoare de denunț prin greutatea lucrurilor relatate despre actualul șef social-democrat.

„În primul rând, un denunț se face nu numai dacă scrie «denunț» pe declarația persoanei respective, ci un denunț se face și sub forma unei depoziții de martor. Tot «denunț» se numește, în măsura în care se spun lucruri care îl incriminează pe cel cercetat.

În al doilea rând, Victor Ponta în repetate rânduri s-a exprimat în legătură cu Liviu Dragnea ca fiind șeful unui grup criminal organizat, în legătură cu Tel Drum și cu multe afaceri – pretinse sau reale – făcute de domnul Dragnea. Deci l-a denunțat oricum public de nenumărate ori, a detaliat Roșca Stănescu.

În continuare, Sorin Roșca Stănescu s-a arătat surprins de faptul că Victor Ponta a trimis DNA să ceară informații de la SPP, explicând că astfel deputatul de Gorj vrea ca oamenii lui Lucian Pahonțu să își depășească atribuțiile legale.

„În al treilea rând, domnul Ponta – în mărturia sa de martor – solicită să fie interogați ofițerii SPP în legătură cu prezumtive fapte penale ale lui Dragnea – ceea ce înseamnă că, practic, Victor Ponta îndeamnă procurorul să le solicite ofițerilor SPP ceea ce excede misiunii lor. Misiunea lor este să asigure protecție și pază pentru demnitarul respectiv; în niciun caz să tragă cu urechea, ca pe urmă să poată face declarații în fața procurorilor! Iată că sunt suficiente elemente pentru ca domnul Dragnea să fie supărat atât pe Victor Ponta, cât și pe SPP”, a subliniat SRS.

În încheiere, întrebat unde crede că va ajung această confruntare Dragnea-Ponta, ziaristul a dat de înțeles că fostul oficial de la Palatul Victoria nu are nimic de câștigat, el aflându-se acum pe linia moartă a politicii.

„E o confruntare politică între încă liderul celui mai mare partid din România și – în acest moment – un om politic oarecare, pentru că Victor Ponta nu mai are practic niciun fel de autoritate ca om politic, decât ceea ce mai vine din trecutul lui: din faptul că a fost președintele acestui partid și a fost prim-ministru”, a conchis Sorin Roșca Stănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.