Skip to content
Administrație locală Recent

Calitatea apei din fântânile publice din Severin – Verificată la 3 luni

Pentru siguranța cetățenilor consilierii liberali din Drobeta Turnu Severin au inițiat un proiect de hotărâre prin care ar urma ca apa din fântânile publice să fie supuse mai des unor teste de calitate.

Alături de consilierii locali liberali, am inițiat un proiect de hotărâre privind efectuarea la interval de 3 luni de analize a calității apei din fântânile publice aflate pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Pentru punerea în aplicare a acestei hotărâri, Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin va face demersuri pentru încheierea unu protocol de colaborare cu S.C. Secom S.A., operatorul de apă-canal care are un laborator de ultimă generație dotat pe fonduri europene”, a declarat viceprimarul Cîrjan pentru PSNews Mehedinți.

Liberalii au decis să depună acest proiect după ce au constatat că tot mai mulți severineni consumă apă din cele peste 20 de fântâni publice.

În ultimii ani de zile, severineni în număr foarte mare consumă apă de la cele peste 20 de fântâni publice de pe raza municipiului nostru, ceea ce presupune o responsabilitate aparte pentru autoritățile administrației publice locale. Dacă, în urma analizării apei se constată că aceasta nu este bună pentru consum, după primirea rezultatelor analizei probelor de apă, primăria trebuie să ia toate măsurile necesare pentru refacerea calităţii apei. Aceste măsuri se impun în situaţia în care valorile parametrilor analizaţi nu se încadrează în valorile maxime admise de lege. De asemenea, în funcţie de rezultate, primăriile trebuie să afişeze, în apropierea fântânilor, mesaje precum “Apa este bună de băut”, ”Apa nu este bună de băut” sau ”Apa nu este bună de folosit pentru sugari şi copii mici”. Conform legislaţiei în vigoare, direcţiile de sănătate publică verifică cel puţin o dată pe an, calitatea apei de folosinţă publică, fântâni şi izvoare, pentru analizarea conformării la parametri: bacterii coliforme, număr de colonii la 22 de grade Celsius şi la 37 de grade Celsius, escherichia coli, streptococi fecali, turbiditate, duritate, oxidabilitate, amoniac, nitraţi, nitriţi, pesticide şi orice alt parametru considerat necesar a fi investigat de către DSP”, ne-a mai declarat viceprimarul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.