Skip to content
Administrație locală Recent

Când omiterea adevărului devine regulă la PSD! Cum se ”laudă” Aladin Georgescu că luptă cu pandemia!

Președintele PSD Marcel Ciolacu face în continuare exerciții de imagine pe marginea crizei coronavirusului. Printr-un mesaj video postat pe pagina de Facebook anunță că noroc de președinții de Consilii Județene social democrați că au dat bani pentru achiziționarea de aparate de testare.

Așa se face că județul Mehedinți a devenit ROȘU! Evident că președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu nu putea rata ocazia așa că a dat share la postare, ca să vedem noi de cât eroism poate da dovadă. Lasă de înțeles că noroc de el că altfel în Mehedinți nu ar fi existat aparat de testare pentru a depista persoanele infectate cu Covid – 19.

Dar vai, cum minte președintele CJ Mehedinți prin omisiune, doar de dragul de a vedea pe o hartă online județul Mehedinți înroșit!

De unde au venit banii pentru aparatul de testare? Să ne reamintim:

Pe această cale vreau să le mulțumesc companiilor din domeniul Energiei, aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (OMV Petrom, Hidroelectrica, Electrica, Romgaz și Nuclearelectrica) care au donat sume importante de bani către Crucea Roșie România pentru a achiziționa 10 aparate. Mă bucur că Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin poate asigura testarea mehedințenilor, pentru a reuși să depisteze în timp util pacienții infectați cu noul tip de coronavirus, pentru ca, ulterior, dacă este cazul, să primească îngrijirile necesare. Vreau să le mulțumesc și celor de la Hidroelectrica care au donat și individual suma de 1.500.000 lei, și celor de la Electrica, care au donat și individual suma de 30.000 de euro, spitalului nostru județean prin care se vor achiziționa materiale sanitare și echipamente ATI de ventilație mecanică. Pentru a crește numărul persoanelor testate de săptămâna viitoare, după Paște, la spital va fi adus un aparat RT PCR complet automat donat de Agenția Internațională pentru Energie Nucleară pentru că îmi doresc ca să putem gestiona cât mai bine situația, pentru a trece cât mai repede de această perioadă grea”, anunțat Virgil Popescu ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Pentru corecta informare redăm și declarațiile președintelui CJ Mehedinți Aladin Georgescu din data de 17 martie:

Cum nu puteam lăsa situația la voia întâmplării, iar de testarea tuturor suspecților depinde în mare măsură gradul de răspândire a virusului, am decis ca banii alocați Spitalului Județean anul acesta din bugetul Consiliului Județean Mehedinți să fie folosiți pentru această situație delicată. Astfel, în procedură de urgență se vor achiziționa un sistem Real Time PCR. Totodată, se vor achiziționa mai multe aparate pentru ventilațe mecanică necesare pentru tratarea cazurilor grave care vor fi internate în corpul fostei Secții ORL a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin. Suma alocată din bugetul CJ pentru aceste achiziții este de 1.136.000 lei”.

Însă asta nu îi ”dă dreptul să înroșească” județul Mehedinți. Pandemia de coronavirus nu are culoare politică. Asta ar trebui să țină minte liderul social democrat.

În fiecare zi, peste 3.200 de #teste COVID-19 s-ar putea face în plus în România, prin implicarea aleșilor locali ai #PSD, iar în curând capacitatea de testare va depăși 4.000! Nu am mai stat după acest Guvern, depășit total de situație! De la începutul crizei, președinții de Consilii Județene și primarii PSD din marile municipii au alocat, din resursele locale, peste 34 de milioane de lei pentru achiziția #aparatelor de testare tip PCR.  29 de astfel de echipamente sunt # deja în funcțiune și încă 10 urmează să fie instalate. Contribuția aleșilor locali PSD a #dublat capacitatea de testare a României. Ei și-au făcut datoria, dar este clar că Guvernul nu vrea să folosească la maximum această infrastructură și să testeze mai mult. De aceea, pe plan local nu se trimit teste suficiente și nici personal care să le proceseze. Le mulțumesc colegilor mei pentru tot efortul depus în gestionarea pandemiei la nivelul comunităților pe care le conduc. Felicitări pentru răspunsul prompt în fața pandemiei!
#GuvernulOrbanNUtestează”, este mesajul transmis de președintele PSD Marcel Ciolacu, care ne-a atras atenția și ne-a provocat să expunem tot adevărul, nu doar parțial așa cum o face el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.