Skip to content
Recent Spot

Când pot accesa primăriile bani europeni pentru internet gratuit în piețe, parcuri sau spitale

Proiectul prin care primăriile ar fi putut să obțină bani europeni pentru instalarea unor sisteme Wi-Fi care să ofere acces gratuit la internet a fost momentan pus în așteptare, după ce s-a constatat că o eroare de soft la înscriere a permis unor primării să aplice înainte de deschiderea oficială a call-ului.

Comisia Europeană a deschis în luna martie portalul WiFi4EU prin care acorda finanțare pentru instalarea unor hotspoturi publice pentru acces wireless la internet în piețe, biblioteci, primării sau alte locuri de interes public din localitățile de pe teritoriul UE.

Prima sesiune de înscrieri a început pe 15 mai 2018. În câteva secunde, peste 5.000 de municipalități s-au înscris, iar în câteva ore numărul aplicanților a crescut la 11. 000, potrivit startUp.ro.

La scurt timp portatul a fost închis, din cauza unei probleme. Ulterior, s-a constatat că a existat un defect în software, care a permis unor municipalități să aplice – cu bună-credință – înainte de deschiderea apelului, în timp ce a împiedicat alte primării să se înscrie după deschiderea sesiunii.

Drept urmare, prima sesiune de înscrieri a fost anulată urmînd ca banii alocați să fie reportați în următoarea rundă de înscrieri.

Uniunea Europeană va aloca 120 de milioane de euro în programul WiFi4EU, prin care își propune să ofere acces gratuit la internet wireless în piețe, parcuri, spitale și alte spații publice de pe întreg cuprinsul UE, inclusiv România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.