Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Când se depune moțiunea de cenzură

Președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban a anunțat că au intrat în linie dreaptă cu negocierile privind moțiunea de cenzură.

Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate, moțiunea de cenzură intră în linie dreaptă. În cursul acestei săptămâni vom finaliza toate discuțiile cu toate formațiunile politice și grupurile parlamentare care sunt implicate în efortul de a pune punct acestei guvernări catastrofale pentru România. Mi-am informat colegii privind stadiul discuțiilor, ne-am propus ca obiectiv să strângem toate semnăturile, în cursul acestei săptămâni și, de asemenea, în cursul acestei săptămâni, să stabilim data la care vom depune moțiunea de cenzură și, evident, în funcție de data la care vom depune moțiunea de cenzură, data la care se va dezbate și se va vota moțiunea de cenzură. Repet, obiectivul Partidului Național Liberal, încă de la începutul sesiunii parlamentare, a fost acela de a uni, de a coagula toate forțele politice parlamentare care se găsesc în opoziție, pentru a obține numărul de semnături, în primă fază, și ulterior numărul de voturi necesar pentru a asigura reușita moțiunii de cenzură”, a declarat liderul liberal.

Așteptăm finalizarea procedurilor în cadrul ALDE, știm foarte bine că trebuie să ia decizia și după decizie să strângă semnăturile. Noi mizăm pe contribuția tuturor parlamentarilor care astăzi sunt în ALDE. Indiferent de speculațiile care apar pe ici pe colo, vom vedea cu precizie exact numărul de semnături pe care putem conta. Oricum, calculele noastre ne fac să fim optimiști. (…) Am încredere că parlamentarii Pro România, în urma deciziilor luate și în urma anunțurilor publice, semnează și votează moțiunea de cenzură. Nu am niciun motiv să mă îndoiesc de această atitudine și de această decizie. De altfel, vă spun sincer, am discutat cu mai mulți parteneri în acest efort, cei mai mulți dintre ei sunt de acord, inclusiv, să fie un vot la vedere, astfel încât să nu existe niciun fel de dubiu privitor la modul în care este exercitat acest vot. Pe de altă parte, am încredere că formațiuni politice, care s-au declarat în opoziție, parlamentari care sunt în aceste formațiuni politice și implicit sunt, practic, în opoziție, semnează și votează moțiunea de cenzură. În această săptămână, cel puțin în prima jumătate a săptămânii, vrem să finalizăm toate discuțiile, atât discuțiile instituționale între formațiuni politice și grupuri parlamentare, cât și discuțiile individuale cu parlamentarii independenți ai minorităților sau parlamentari din PSD”, a mai explicat liderul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.