Skip to content
Recent

Când va fi depusă lista Guvernului PNL

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunțat că va depune lista viitorului Guvern cât mai repede, iar săptămâna viitoare, luni, marți, cel târziu miercuri, să aibă loc votul de învestitură în Plenul Parlamentului.

Vom avea, începând de mâine (marți 22 octombrie n.red.), a doua rundă de discuții, deja am luat decizii în Partidul Național Liberal pentru a facilita respectarea înțelegerilor pe care le-am avut cu partenerii noștri și de asemenea, pentru a introduce în programul de guvernare elemente care ne-au fost solicitate de parteneri. Privesc cu încredere și cu optimism următoarele discuții și sunt convins că vom reuși să obținem o majoritate care să permită învestirea, cât mai rapidă a Guvernului. În ceea ce ne privește, vom depune lista Guvernului și programul de guvernare în termenul constituțional stabilit și de asemenea, vom propune un calendar cât mai rapid pentru învestirea Guvernului, astfel încât, săptămâna viitoare, luni, marți, cel târziu miercuri, să aibă loc votul de învestitură în Plenul Parlamentului, astfel încât să putem să dăm României Guvernul de care are nevoie astăzi”, a declarat liderul PNL.

Premierul desemnat a mai spus că cei care nu vor vota învestirea Guvernului mențin PSD-ul la putere.

Orice formațiune politică nu votează învestirea Guvernului pe care îl voi prezenta Parlamentului, de fapt, menține PSD la putere și pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria și în loc să susțină un Guvern legitim, un Guvern competent, un Guvern, care vine cu măsuri fundamentale pentru România, nu face altceva decât să asigure perpetuarea total nelegitimă, la putere, a unui Guvern al PSD, eșuat, demis, care nu mai are niciun fel de legitimitate de a exercita puterea în România. Mă îndoiesc că partenerii noștri, care au contribuit la demiterea Guvernului Dăncilă, ar putea în vreun fel să mențină și să participe la decizia de perpetuare la putere a Guvernului Dăncilă”, a mai completat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.