Skip to content
Ediția de Astăzi

Când vom ieși la vot pentru a ne alege europarlamentarii

Duminică, 26 mai 2019, se vor desfășura alegerile europarlamentare în România, ziua când vom ieși la vot să ne alegem eurodeputații.

Hotârărea de Guvern care stabilește calendarul alegerilor europarlamentare a fost publicată în Monitorul Oficial.

În data de 3 martie 2019 se va alege președintele Biroului Electoral Central și al locțiitorului acestuia, judecătorii din BEX, iar votul va fi secret.

În data de 4 martie se va completa Biroul Electoral Central cu președintele și vicepreședinții Autorității Electorale Permanente. După ce Daniel Barbu și-a anunțat demisia, în presă scrie că următorul președinte AEP ar fi Mircea Drăghici de la PSD, care a renunțat să mai fie propunerea pentru ministerul Transporturilor.

Până pe 28 martie 2019, la ora 24.00, se pot depune candidaturile la Biroul Electoral Central. Iar pe 29 martie se vor face publice listele de candidați și candidaturile independente.

În data de 26 aprilie se vor stabili locurile speciale pentru afișajele electorale, iar în data de 27 aprilie se anunță secțiile de votare din țară, dar și din străinătate.

În data de 27 APRILIE începe campania electorală! Pe 17 mai se imprimă buletine de vot și ștampilele. În data de 25 mai, la ora 07.00, se încheie campania electorală.

Duminică, 26 mai, de la ora 07.00 începe votul și se închide la ora 21.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.