Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Caravana SMURD „Fii pregătit !” a sosit în judeţul Mehedinți

Timp de patru zile, în perioada 12-15 noiembrie a.c., paramedici, pompieri şi voluntari din cadrul ISU Mehedinţi vor derula activităţi specifice în localităţile Drobeta Turnu Severin şi Orşova, anunță ISU Mehedinți. 

Pe parcursul celor patru zile, cetăţenii vor primi informaţii utile şi vor fi instruiţi să acorde primul-ajutor de bază. De asemenea, vor fi informaţi cu privire la paşii pe care trebuie să-i urmeze pentru a deveni salvatori, riscurile ce pot apărea la nivelul judeţului nostru, dar şi despre comportamentul pe care trebuie să-l adopte înainte, pe timpul şi după producerea unor situaţii de urgenţă.

Activităţile sunt planificate, în intervalul orar 10.00 – 18.00,  şi vor avea loc în municipiul  Drobeta Turnu Severin, zona de promenadă Crişan, în zilele de 12 şi 13 noiembrie, respectiv Orşova, zona parcului Dragalina, în zilele de 14 şi 15 noiembrie.

”Prin desfăşurarea acestor activităţi de educare a populaţiei, ne dorim ca fiecare cetăţean să conştientizeze că are nevoie de o minimă pregătire pentru a face faţă unor dezastre care pot apărea oricând: cutremure, inundaţii, incendii. Cu un minim de efort, prin participarea la aceste cursuri de instruire, cetăţenii pot afla cum să se protejeze, atât pe ei, cât şi pe cei apropiaţi, dar şi să vină în sprijinul comunităţii”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.

Caravana “FII PREGĂTIT” constă în deplasarea unui centru de formare mobil, în care se vor organiza activităţi de pregătire a populaţiei în ceea ce priveşte prevenirea şi pregătirea pentru situaţiile de urgenţă, precum şi de acordare a primului ajutor medical de bază. Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim-ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.