Skip to content
Lifestyle

Care este diferența între carbohidrații ”buni și răi”?

Google

Carbohidrații au o reputație ”proastă„ atunci când e vorba de hrana noastră. Sunt învinovățiți pentru creșterea în greutate, cel mai adesea. Există însă o serie de nuanțe, despre care ar fi bine să știți.

Există carbohidrați buni, care asigură ”combustibil” pentru corp, care se regăsesc în plante. Sunt așa numiți ”complecși”.

Carbohidrații răi sunt cei din mâncărurile procesate, numiți ”simpli”. Sunt digerați repede, cresc glicemia și ne va fi foame mai repede decât ar fi necesar.

Care sunt alimentele în care se regăsesc, de obicei: pâine albă, pastele, gogoși, produse de patiserie, orez alb.

Carbohidrații complecși ne ajută în schimb să avem parte de o digestie încetinită, ceea ce este bine pentru corpul nostru.

Ce trebuie să mâncăm pentru a-i asigura corpului carbohidrați buni? Linte, fasole, mazăre, nuci și alte semințe, quinoa, ovăz sau orez brun.

Cum ne ajută carbohidrații buni: asigurând energie pentru creier, rinichi, mușchii inimii, sistemul digestiv.

O dietă fără carbohidrații necesari vă poate provoca dureri de cap, oboseală, constipație, greață, lipsă de vitamine și minerale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.