Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent

Cărţi pentru românii din afara graniţelor

 

Iniţiativa unei asociaţii din Drobeta Turnu Severin de a strânge volume pentru românii din afara graniţelor a avut mare success. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât coletele au venit însoţite de scrisori cu mesaje emoţionante.

Românii sunt alături de frații din provinciile istorice românești, nordul Bucovinei, Herța, nordul Basarabiei, și sprijină nevoia acestora de carte românească.

Reprezentanţii Asociaţiei „Eudava” spun că, în urma campaniei de strângere de carte, au înţeles că românii au o mare capacitate de mobilizare și de implicare.

„Au trecut mai mult două luni de când am lansat campania  și continuăm să primim săptămânal colete din întreaga țară. Cu surprindere și bucurie am constatat că ultimele pachete conțin desene realizate de copii și scrisori cu mesaje adresate semenilor din afara granițelor țării. Avem încă o dovadă clară de  solidaritate față de frații români pe care istoria a încercat să îi îndepărteze de noi”, a declarat Alin Roateș, președintele Asociației „Eudava”

Campania organizată de  Eudava –  „O carte pentru un frate” – este o etapă premergătoare  evenimentului din 31 august,  „Ziua Limbii Române în Anul Centenarului Marii Uniri”. Cu acest prilej, la Drobeta Turnu Severin, sunt așteptați români din provinciile istorice, cărora le sunt destinate cărțile strânse în această campanile.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.