Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Câteva sfaturi, pentru un drum bun, în timpul liber

 

Polițiștii vă sfătuiesc să luați câteva măsuri, pentru un plus de siguranță în deplasarea spre destinația aleasă.

De ce trebuie să țineți cont atunci când plecați de acasă:

Nu este bine să comunicaţi tuturor date despre plecarea dumneavoastră pentru o perioadă mai lungă și nu postați pe rețelele de socializare aceste detalii. Puteți deveni victima hoților din locuințe!

Dacă plecați cu mașina, interesați-vă despre condițiile meteo și alegeți corect ruta. Puteți lua în considerare și rute de rezervă, ținând cont că valorile de trafic pot crește.

Asigurați-vă că autoturismul funcționează în regulă, că aveți valabile asigurarea obligatorie (R.C.A.) și inspecția tehnică periodică (I.T.P.).

De asemenea, vă reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Dacă plecați cu trenul, trebuie să fiți foarte prudenți în gară! Hoții de buzunare acționează în locurile aglomerate. Nu vă lăsați bagajele nesupravegheate și nu aveți încredere în persoanele abia cunoscute.

Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, telefoane, sau bagaje.

Dacă plecați cu avionul, nu păstraţi obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto, de filmat, etc.) în bagajele pentru cală. Asigurați-vă că aveți actele valabile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.