Skip to content
Ediția de astăzi

Cazanciuc, replică pentru Iohannis: Cinic este să cauţi vinovaţi în curtea altora, în loc să ceri demisia ministrului Sănătăţii

Preşedintele Senatului, Robert Cazanciuc, i-a răspuns preşedintelui Klaus Iohannis, care acuzase PSD că a tergiversat în Parlament „cu un cinism inimaginabil” Legea carantinei.

Liderul PSD afirmând că cinic este „să cauţi vinovaţi în curtea altora, în loc să ceri demisia ministrului Sănătăţii, care emite un ordin încălcând flagrant legea

Sunt la birou şi mă uit pe ordinul nr. 1321 din 22 iulie emis de Ministerul Sănătăţii pentru aplicarea Legii 136/2020, cunoscută public drept ‘legea pandemiei’. Ordinul respectiv obligă unităţile spitaliceşti să aresteze oamenii pentru 48 de ore împotriva art. 8 alin. 3 din legea care arată foarte clar că un om confirmat că are un agent patogen poate să rămână în spital doar pe durata investigaţiilor. Acestea pot să fie doar de câteva ore, nu de două zile în mod obligatoriu. Este cinic să cauţi vinovaţi în curtea altora, în loc să ceri demisia Ministrului Sănătăţii care emite un ordin încălcând flagrant legea. Dar, sigur, statul de drept nu e un principiu fundamental al funcţionarii unei Românii europene, ci doar un slogan electoral folosit în faţa unor oameni care sunt buni doar să voteze, nu să-şi ceară drepturile fundamentale„, a scris Cazanciuc pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat miercuri PSD că a tergiversat „cu un cinism inimaginabil” adoptarea Legii carantinei în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.