Skip to content
Recent Social

Cazul adopției Sorinei: Ce au decis judecătorii!

Adopția Sorinei rămâne valabilă. Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova, care au respins cererea de revizuire a adopției internaționale transmisă de procurorul general Bogdan Licu.

Sorina rămâne cu familia de români, stabilită în SUA. Decizia magistraților este definitivă.

S-a dezbătut cererea de revizuire formulată de procurorul general al României împotriva deciziei definitive prin care s-a încuviințat adopția. (…) Soluția s-a pronunțat, cererea de revizuire a procurorului general a fost respinsă ca inadmisibilă. Hotărârea e definitivă, fără cale de atac. În acest proces nu se mai poate face nimic. Doar făcută o nouă cerere de revizuire când vor exista hotărâri definitive de condamnare pentru persoanele care au săvârșit infracțiune în acest dosar de adopție. Rămâne să se judece și cererea formulată de noi, cerere prin care am solicitat anularea adopției”, a declarat Victor Dumitrică, avocatul familiei Șărămăt.

O altă cerere similară a fost depusă de asistentul maternal, la Tribunalul Dolj, aceasta având termen în 27 iulie.

La Judecătoria Slatina urmează să se judece în data de 20 iulie ordonanța președințială pentru a se decide dacă Sorina poate pleca din țară, în SUA, împreună cu familia adoptivă.

Sorina, de 8 ani, a fost luată cu forța de la familia care o avea în plasament din orașul Baia de Aramă (Mehedinți). Sorina a fost luată de o familie din Craiova, stabilită în SUA, care a obținut adopția acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.