Skip to content
Recent Social

Cazul Sorina – Consilierii județeni liberali i-au chemat la audieri pe cei de la Direcția generală de asistență socială și protecția copilului Mehedinți

Cazul Sorinei – fetița care a fost adoptată de o familie de români din SUA și care a fost ridicată cu mascați de la asistenții maternali din Baia de Aramă a provocat o adevărată isterie în societate. S-au activat comisii de anchetă, procese pe rol, s-a implicat și procurorul general al României, iar în prezent nu se știe sigur care va fi soarta Sorinei.

Pentru a veni cu o serie de lămuriri asupra cazului, președintele Comisiei de Dezvoltare Regională din Consiliul Județean Mehedinți Alin Nicolicea i-a convocat la audieri pe cei de la Direcția generală de asistență socială și protecția copilului Mehedinți, direcție care se află în subordinea CJ.

Din această comisie fac parte 9 consilieri județeni: 4 de la PSD, 1 de la ALDE și 4 de la PNL. Consilierul județean liberal Stela Firu a declarat pentru PS News Mehedinți că s-au desfășurat două întâlniri cu reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului, în ziua de 28 iunie și luni 1 iulie, a căror scop a fost de a afla dacă s-au respectat toate procedurile legale în cazul Sorinei.

Interesul celor de la PSD&ALDE pentru acest caz se pare că este spre zero având în vedere că la aceste întâlniri nu a venit niciun consilier. Am discutat, dar nu am putut ajunge la o concluzie clară. Vom convoca o nouă ședință având în vedere că la unele posturi de televiziune au fost prezentate o serie de înscrisuri de la această direcție, care de altfel nu au fost prezentate și în cadrul acestor audieri. Este un caz complicat și cu multă emoție, de aceea este nevoie să stabilim adevărul și dacă s-a respectat legea. Interesul minorului primează în acest caz și sper că așa a și fost, dar asta urmează să aflăm”, a declarat Stela Firu pentru PSNews Mehedinți.

Pe de altă parte, Inspecția Judiciară a dispus începerea unei cercetări disciplinare față de Maria Pițurcă, procurorul din cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.