Procesul de slăbire provoacă modificări în creier și în corp. În prima săptămână pierdem din greutate mai ușor, atunci când alegem să modificăm dieta. Dar după aia metabolismului corpului se ajustează și nu vom mai arde calorii atât de ușor.
Mai mult chiar, crește apetitul, pentru că după o masă celulele grase din corp eliberează în sânge un hormon numit leptină, care este responsabil de informarea creierului despre cât de multă grăsime are în rezerve.
Dar atunci când slăbim și pierdem din grăsime creierul ”intră” în alertă și ne dă semnale că nu ne-am săturat. De aici și senzația că avem nevoie să consumăm mâncare nesănătoasă, cu grăsimi.
Însă cei care vor cu adevărat să slăbească trebuie să reziste acestui impuls și să își păstreze disciplina. Pentru că atunci când pierzi din greutate reduci din riscul de a avea boli de inimă, hipertensiune, colesterol mare sau diabet.
Pierderea în greutate te ajută să își oxigenezi creierul mai bine, să ai o memorie mai bună și nivelul tău de concentrare va crește considerabil după trei luni de dietă.