Skip to content
Focus Recent

Ce promit partidele la europarlamentare (II). USR-PLUS mizează pe anticorupție, ALDE acuză dublul standard

Trei candidați independenți și 23 de partide s-au înscris în cursa pentru europarlamentarele din 26 mai.
În campania electorală, care a început pe 27 aprilie, partidele s-au întrecut în sloganuri patriotice, ba chiar naționaliste, cu România în prim-plan: Patrioți în Europa. România merită mai mult! (PSD), În Europa cu demnitate (ALDE), România în primul rând (PNL), Mândri că suntem români. Mândri că suntem europeni (Pro România) etc.

Despre platforma program, despre ce au de gând să facă în mod concret pentru România viitorii europarlamentari la Bruxelles auzim mai puțin.

PSnews vă prezintă strategiile principalelor partide pentru Parlamentul European, în ordinea dată de ultimul sondaj publicat de PE: PNL, PSD, Alianța USR-Plus, ALDE, Pro România, UDMR și PMP, acestea fiind formațiunile politice care au șanse reale să strângă numărul necesar de voturi.

În primul articol, am detaliat planurile PNL și PSD pentru Bruxelles. Urmează acum Alianța USR – Plus și ALDE.

Alianța 2020 USR – PLUS

Alianța dintre partidele conduse de Dan Barna (USR) și PLUS (Dacian Cioloș) este singura formațiune dintre favoritele la europarlamentare care nu a mizat pe naționalism în campania electorală, alegând ca temă principală lupta anticorupție. De altfel, sloganul oficial este ”Fără hoție ajungem departe”.
Astfel, obiectivele Alianței USR-Plus în Parlamentul European sunt următoarele:

MCV EUROPEAN

Statul de drept nu este negociabil, nici la nivel de țară, nici la nivel de Uniune. Propunem crearea unui mecanism orizontal, aplicabil în toate statele membre, de monitorizare a derapajelor față de statul de drept, pe modelul MCV, implementat cu succes în Bulgaria și România.

LEGISLAȚIE EUROPEANĂ ANTICORUPȚIE

Propunem legislație europeană anticorupție care să uniformizeze la nivelul statelor membre definiția faptelor de corupție, criteriile de integritate pentru accesul în funcțiile publice, dar și regulile comune pentru ca aceia care comit fapte de corupție să nu beneficieze de imunitate.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.