Skip to content
Focus Recent

Ce promit partidele la europarlamentare (III). Pro România și UDMR vor mai mult respect în Europa, PMP se teme că UE se va transforma ”într-o uriașă moschee”

Trei candidați independenți și 23 de partide s-au înscris în cursa pentru europarlamentarele din 26 mai, dar, potrivit sondajului publicat de Parlamentul European (PE), au șanse să treacă de pragul de 5% doar șapte formațiuni politice, ultimele două la limită.

În campania electorală, care a început pe 27 aprilie, partidele s-au întrecut în sloganuri patriotice, ba chiar naționaliste, cu România în prim-plan: Patrioți în Europa. România merită mai mult! (PSD), În Europa cu demnitate (ALDE), România în primul rând (PNL), Mândri că suntem români. Mândri că suntem europeni (Pro România) etc.

Despre platforma program, despre ce au de gând să facă în mod concret pentru România viitorii europarlamentari la Bruxelles auzim mai puțin.

PSnews vă prezintă strategiile principalelor partide pentru Parlamentul European, în ordinea dată de ultimul sondaj publicat de PE: PNL, PSD, Alianța USR-Plus, ALDE, Pro România, UDMR și PMP, acestea fiind formațiunile politice care au șanse reale să strângă numărul necesar de voturi.

Pro România

”Locul României este şi trebuie să rămână în cadrul familiei Uniunii Europene, unde este nevoie să fie mai activă, mai implicată, mai puternică şi mai respectată”, se arată în Manifestul pentru Europa al partidului Pro România, document care a fost prezentat pe 14 aprilie, la Romexpo.

„O Românie dezvoltată, stabilă şi prosperă este doar o Românie europeană. Pro România crede că locul nostru este şi trebuie să rămână în Europa, că este nevoie să fim mai activi, mai implicaţi şi mai puternici şi mai respectaţi în familia europeană. Pro România este singurul partid care are o echipă de profesionişti care a guvernat şi poate guverna foarte bine această ţară. Considerăm că buna guvernare este singura soluţie pentru o Românie prosperă cu o clasă de mijloc puternică şi cu solidaritate socială”, se menţionează în acest document.

Potrivit manifestului, Pro România consideră că rezolvarea decalajelor economice şi sociale se poate rezolva printr-o abordare progresistă şi social-liberală care să aducă beneficii pentru toţi românii.

„Pro România militează pentru o ţară puternică şi dezvoltată care oferă românilor din interiorul şi din afara graniţelor oportunităţi de viaţă prin locuri de muncă bine plătite, siguranţa pensiilor, servicii de educaţie moderne şi egale, infrastructură şi un mediu sănătos. Pro România va lupta pentru o justiţie corectă şi independentă pusă în slujba cetăţenilor şi nu a celor puternici, o justiţie fără greşeli şi abuzuri cu magistraţii care se supun domniei legii şi sunt responsabili pentru deciziile lor. Pro România este capabilă să readucă ţara noastră pe drumul dezvoltării şi stabilităţii economico-sociale în rândul familiei europene căreia îi aparţinem de drept”, se mai afirmă în documentul prezentat duminică de această formaţiune.

Primii zece candidaţi ai Pro România pentru alegerile europarlamentare sunt Victor Ponta, Corina Cretu, Mihai Tudose, Iurie Leancă, Geanina Puşcaşu, Gabriela Podaşcă, Cristian Cosmin, Ioana Petrescu, Mihai Sturzu şi Ionela Danciu.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.