Skip to content
Recent Social

Ce se întâmplă cu pensiile speciale?

Legea privind eliminarea pensiilor speciale s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor de miercuri. DAR….DAR…. nu a mai apucat să intre la votul final, pentru că între timp au fost diverse contre între putere și opoziție, iar timpul regulamentar …a TRECUT.

Cu o zi înainte, Comisia de muncă a adoptat în unanimitate propunerea de eliminare a tuturor pensiilor speciale, cu excepţia celor ale militarilor şi poliţiştilor. În acest moment, legea privind eliminarea pensiilor speciale a rămas în ”aer”. Cel puțin anul acesta. Pentru că, potrivit programului transmis nu va mai fi o ședință de plen pentru a fi votată, ci doar o ședință a Camerelor reunite ale Parlamentului pentru legea bugetului pe 2020, care va fi dată prin angajarea răspunderii Guvernului.

Așa că, pentru moment, pensiile speciale sunt în vigoare, iar tensiunea în rândul unei părți a populației crește, nivelul de frustrare revărsat la adresa Guvernului este din ce în ce mai crescut, în timp ce beneficiarii ies în stradă și transmit că nimeni nu ar trebui să se atingă de pensiile lor, chiar dacă sunt speciale și nu respectă principiul contributivității.

Potrivit documentului, conform unei cercetări sociologice din perioada 27 noiembrie-5 decembrie 2018, peste 80% din populaţia României solicită eliminarea pensiilor de serviciu cunoscute ca pensii speciale.

Iniţiatorii mai spus că, anual, statul român cheltuie un miliard de euro pentru plata acestor pensii de serviciu, fiind 200.000 de astfel de pensionari.

Proiectul de lege a fost respins de Senat, în 19.06.2019.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.