Skip to content
Administrație locală

Ce spune premierul Orban despre alegerea primarilor în două tururi

Premierul Ludovic Orban a avut miercuri, 11 decembrie, o întâlnire cu liderii formațiunilor politice din Parlament unde a discutat despre proiectele pe care urmează să angajăm răspunderea Guvernului și, de asemenea, am stabilit un calendar de discuții privitor la negocierile pe forma finală a proiectelor.

Întrebat dacă își vor asuma răspunderea și pe alegerea primarilor în două tururi prim ministrul a precizat următoarele:

Am discutat acest subiect. Eu vă spun că am constatat că există o majoritate în Camera Deputaților pentru susținerea acestui proiect, totul este să ne mobilizăm și să reușim să introducem pe ordinea de zi a plenului pentru că, dacă suntem mobilizați, deținem voturile necesare pentru a putea asigura reușita acestui guvern.

Reporter: Vă susțin pentru acest proiect și cei de la UDMR?

Ludovic Orban: Nu. Nu. La Cameră?

Reporter: Nu. La Senat mă refer.

Ludovic Orban: Păi de Senat a trecut. La ora actuală există trei proiecte de lege care se află în dezbatere, un proiect de lege al Partidului Național Liberal, un proiect de lege al USR și un proiect de lege al PMP”.

Declarația vine după ce liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a precizat că vor depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului dacă își angajează răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.