Skip to content
Focus Recent

Ce vrea PSD cu noua lege a pensiilor

Ministerul Muncii propune o nouă lege a pensiilor prin care urmează să fie recalculate, în următorii 4 ani, toate pensiile, iar punctul să ajungă la aproape 1.900 de lei, cu 800 de lei mai mult decât în prezent.

Asta înseamnă că mai este nevoie de la bugetul de stat de peste 100 de miliarde de lei,  deși în acest moment există deja o gaură la bugetul pensiilor.

Potrivit ultimelor date de la statistică, în România sunt mai bine de 5,2 milioane de pensionari, iar pensia media lunară era la jumătatea anului peste 1.100 de lei. Asta înainte ca punctul de pensie să crească de la 1.000 de lei, la 1.100 de lei.

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a declarat că proiectul de lege va rămâne o lună în dezbatere publică.

Joi va fi prezentarea legii în ansamblu. Vor fi câteva noutăți. Va rămâne o lună în dezbaterea publică. Fiecare cetățean al României poate triite o adresă la Ministerul Muncii, în care să spună ce îl deranjează în această lege. În luna septembrie, după ce se încheie dezbaterea publică de o lună, va trece prin avizarea altor ministere, ca să se transforme în proiect de lege al Guvernului, apoi va ajunge în Parlament, unde va fi dezbătută. Cred că e în interesul fiecărui pensionar din această ţară ca această lege să fie cât mai repede adoptată, pentru că urmează o perioadă ca să fie făcute calcule pentru cinci milioane de pensii. Ca să putem să o aplicăm pe noua formulă care aduce o creştere în plus faţă de formula actuală, automat ar trebui să o avem cât mai repede adoptată„, a spus Olguța Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.