Skip to content
Lifestyle Recent

Cei care locuiesc lângă apă sunt mai sănătoși

Și nu orice fel de apă, ci mare sau ocean. Persoanele care locuiesc în zonele de coastă sunt mai sănătoase fizic, dar și din punct de vedere psihic.

Este o metodă de însănătoșire. Medicii au constatat că persoanele care fac plimbări, pe malul mării, de cel puțin 2 ori pe săptămână sunt mai sănătoase și mai optimiste.

Timpul petrecut în natură are un efect benefic asupra sănătății noastre, fizice și mentale. Acum s-a dovedit că și spațiile ”albastre” ne fac bine. Dacă nu sunteți aproape de mare, nu e cazul să disperați e bine să fiți aproape și de apă: râuri, lacuri, fântâni.

Întinderile de apă sunt bune pentru corp și minte. Apropierea de apă – în special de mare – este asociată cu multe măsuri pozitive de bunăstare fizică și psihică începând de la niveluri mai mari de vitamina D până la relații sociale mai bune.

Doctorul Mathew White, lector principal la Universitatea din Exeter și psiholog la BlueHealth, spune că există trei explicații prin care prezența apei este legată pozitiv de sănătate, bunăstare și fericire. În primul rând, există factorii de mediu benefici tipici mediilor acvatice, cum ar fi aerul mai puțin poluat și mai multă lumină solară. În al doilea rând, oamenii care trăiesc pe lângă apă tind să fie mai activi fizic – nu doar pentru faptul că practică sporturi nautice, ci și pentru că merg mai mult pe jos sau cu bicicleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.