Skip to content
Administrație locală Focus Recent

CENTENAR: 100 de stejari vor fi plantați în Drobeta Turnu Severin

Proiectul de hotărâre de CL, inițiat de viceperimarul PNL Daniel Cîrjan, prin care vor fi plantați 100 de stejari pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin a fost aprobat în unanimitate, în ședința de miercuri 29 august.

Puieții vor fi puși la dispoziție gratuit de Direcția Silvică Mehedinți și vor fi plantați în perioada imediat următoare.

La 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român realizată prin unirea provinciilor românești cu România, sărbătorim CENTENARUL MARII UNIRI. Autoritățile publice locale au datoria de a organiza evenimente și de a desfășura acțiuni care să readucă în atenția publică semnificația anul 1918 pentru istoria României, mai ales la 100 de ani de la Marea Unire, iar plantarea a 100 de stejari pe raza municipiului nostru este un demers potrivit. Stejarul reprezintă un simbol al eroismului, al puterii şi al durabilităţii, fiind unul dintre cele 7 simboluri mai puțin cunoscute ale României”, se arată în expunerea de motive a proiectului depus de Daniel Cîrjan.

Anul acesta comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român realizată prin unirea provinciilor românești cu România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.