Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

CENTENAR – Lucian Apostol, președintele USR Turnu Severin: Suntem la începutul unui proiect amplu de scoatere la lumină a caracterelor curate

 

PSNews Mehedinți demarează campania ”Centenar”. În cadrul acestui demers, la ceas aniversar pentru țara noastră, dar și pentru județul Mehedinți, am vrut să aflăm ce înseamnă 100 de ani de la Marea Unire pentru cei care conduc ”destinele” mehedințenilor.

Lucian Apostol, președintele USR Drobeta Turnu Severin s-a implicat în campania Centenar – PSNewsMehedinți.

Ce înseamnă pentru dumnevoastră aniversarea Centenarului?

În plan festiv  comemorez dăruirea și jertfa înaintașilor care au cutezat și perseverat în crezul lor, crez ce ne dă nouă tuturor românilor dreptul să spunem: „Aici e neamul meu cel românesc”.

Ce mesaj le transmiteți mehedințenilor cu ocazia Centenarului?

Le urez să nu uite să fie români și să nu uite ce-i românesc. Cei care au făcut Marea Unire au fost oameni liberi în cuget și în simțiri, neviciați de flagelul comunismului.

Ce proiecte ați realizat în anul 2018 pentru Mehedinți?

Suntem la începutul unui proiect amplu de scoatere la lumină a caracterelor curate care doresc sa se implice în viață urbei. Numai o schimbare a mentalității oamenilor ne dă speranța unei schimbări de amploare a societății.

Ce v-ați propus să realizați în anul 2019 pentru Mehedinți?

Pentru 2019 continui proiectul pe care l-am început alături de colegii mei și mai avem câteva proiecte legate de inițiativele cetățenești pe care oamenii le susțin și pe care noi dorim cu toate resursele intelectuale de care dispunem să determinăm edilii să le pună în practică.

În ce direcție credeți că se va îndrepta România, după 100 de ani de la Marea Unire?

România deși se află în prezent într-un derapaj evident de la democrație, de la o societate modernă bazată pe valori incontestabile, cred că nu poate avea alt drum decât alături de marile civilizații europene. România cred că va beneficia de înțelepciunea fiilor săi și nu va fi lăsată la nevoie. În acești 100 de ani România a trecut prin foarte multe provocări și totuși a rezistat. România va reuși să treacă și peste provocările curente și peste cele care vor veni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.