Skip to content
Administrație locală Ediția de Astăzi Focus Recent

CENTENAR – Prefectul Nicolae Drăghiea: Mehedințenii să fie uniți și să-și realizeze visurile aici, în Mehedinți, la ei acasă,

PSNews Mehedinți demarează campania ”Centenar”.  În cadrul acestui demers, la ceas aniversar pentru țara noastră, dar și pentru județul Mehedinți, am vrut să aflăm ce înseamnă 100 de ani de la Marea Unire pentru cei care conduc ”destinele” mehedințenilor.

Prefectul județului Mehedinți Nicolae Drăghiea este cel care va da ”startul” campaniei Centenar – PSNewsMehedinți.

1. Ce înseamnă pentru dumneavoastră aniversarea Centenarului?

Aniversarea Centenarului înseamnă 100 de ani de istorie destul de zbuciumată, marcată de cel de-al doilea Război Mondial, de pierderea unor teritorii istorice, de schimbări de regimuri politice și administrative. Toate acestea au determinat schimbări sociale și au însemnat eforturi depuse de poporul român pentru dezvoltarea societății, transformarea ei dintr-o țară eminamente analfabetă, slab dezvoltată industrial și fără infrastructură, într-o țară modernă, cu învățământ obligatoriu de 10 ani, infrastructură aeriană, terestră și navală, industrie cu ramuri diverse în economia națională. Privind la toate aceste schimbări, raportându-ne la alte țări, putem spune că România a înfăptuit foarte multe în cei 100 de ani, dar totuși, în istoria unei țării, 100 de ani înseamnă, plastic vorbind, 1 an din viața unui om.

2. Ce mesaj le transmiteți mehedințenilor cu ocazia Centenarului?

Să fie uniți și să-și realizeze visurile aici, în Mehedinți, la ei acasă, pentru că acest județ este printre puținele din țară care oferă oportunități de dezvoltare în diverse domenii: transport fluvial și terestru, silvicultură, agricultură și zootehnie, turism, industrie și alte asemenea. Doar împreună trebuie să căutăm și să găsim soluții de a valorifica potențialul oferit de județul nostru prin istoria sa, poziționarea geografică și resursele naturale.

3. Ce proiecte ați realizat în anul 2018 pentru Mehedinți ?

Ca instituție a prefectului, competențele legale de a realiza proiecte sunt limitate, însă prin atribuțiile permise, prefectul a sprijinit și a asigurat permanent legătura între autoritățile locale și instituțiile publice în vederea îmbunătățirii comunicării, colaborării în îndeplinirea Programului de Guvernare și asigurarea unui climat de pace socială și siguranță cetățeanului. În mod independent, instituția prefectului a promovat imaginea județului prin întâlniri cu ambasadori și personalități din administrația unor țări europene și nu numai, prin susținerea unor tematici de interes național la conferințe cu câștigarea unor premii oferite la acest nivel și, cel mai important, promovarea a două proiecte prin Programul Guvernamental ”Centenar”, proiecte prin care a fost reabilitat ceasul de pe Palatul Administrativ și a fost realizat un volum care aduce în atenția opiniei publice naționale eforturile depuse de mehedințeni în Primul Război Mondial.

4. Ce v-ați propus să realizați în anul 2019 pentru Mehedinți ?

Îmbunătățirea actului de comunicare cu cetățeanul, îndeplinirea Programului de Guvernare, continuarea acțiunilor, prin prisma oferită de competențele legale, de promovare a județului la nivel național și internațional, asigurarea unui climat de ordine, siguranță și transparență pe timpul alegerilor ce vor avea loc.

5. În ce direcție credeți că se va îndrepta România, după 100 de ani de la Marea Unire ?

România își va continua traseul democratic, european și internațional. Sunt convins că poziționarea geostrategică, experiențele milenare și cele parcurse
în cei 100 de ani, vor asigura maturitatea civică și politică necesară unui consens național ce va avea ca obiectiv readucerea României în topul țărilor europene și mondiale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.