Skip to content
Focus

Centrele APIA Mehedinți, deschise și în weekend

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mehedinți informează că până pe data de 15 mai 2018 serviciile de specialitate și centrele locale din cadrul Centrului Județean Mehedinti vor lucra şi în weekend, respectiv în zilele de sâmbătă 28.04.2018, 05.05.2018 și 12.05.2018, precum şi în zilele libere de 30 aprilie şi 1 mai 2018, pentru  primirea cererilor de plată din partea fermierilor.

Serviciile de specialitate și centrele locale implicate în primirea cererilor de plată vor avea program normal de lucru  în aceste zile, respectiv orele 08,30 – 17,00.

“Fermierii sunt invitați şi în aceste zile să se prezinte la sediile APIA – Centrul Județean Mehedinti /centrele locale, pentru depunerea cererilor de plată. Ca și anul trecut, termenul final de depunere a cererilor rămâne 15 mai, neexistând posibilitatea de a mai fi prelungit, chiar și cu perceperea de penalități, prin urmare reprezentanții APIA le recomandă fermierilor să se grăbească”, se arată într-un comunicat de presă al APIA Mehedinți.

Până la această dată, la nivelul judetului Mehedinti, au depus cereri aproximativ 63% dintre fermieri (14.300 fermieri), pentru o suprafață care reprezintă, însă, doar 40% din suprafața totală estimată.

În intervalul 1 martie – 15 mai 2018, fermierii pot depune la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti, o singură cerere unică de plată, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite.

Pentru suprafaţe mai mari de 50 hectare de teren agricol cererile se depun la centrele județene APIA, iar în cazul în care se care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la Centrele locale.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.