Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi

Cetatea Medievală a Severinului așteaptă vizitatori

Viceprimarul Severinului Daniel Cîrjan a anunțat miercuri, 14 iulie, că Cetatea Medievală a Severinului, aflată în ultimul timp într-un amplu proces de transformare, este de astăzi pregătită să primească vizitatori.
S-au cumpărat obiecte vechi de sute de ani, s-au achiziționat reproduceri de tunuri, arme, armuri, obiecte gospodărești, s-au creat săli și un salon medieval.Toate acestea pentru a pune mai mult în valoare importanța istorică a cetății și pentru a face din Cetatea Medievală a Severinului una dintre cele mai importante destinații turistice din zona noastră”, a anunțat Cîrjan.
Primarul Marius Screciu a anunțat că toţi cei care vor vizita Cetatea în această perioadă vor avea parte de surprize, considerăm noi, plăcute: sunt amenajate spații expoziționale deschise (Atelierul arhaic, Labirintul teutonic, Sala Mircea cel Mare, și mai ales Salonul Medieval).
Mai cu seamă cei mici pot admira tunuri de epocă, arme medievale, armuri şi scuturi. Cetatea și-a îmbogățit patrimoniul devenind un spațiu muzeal semnificativ, o reală atracție pentru vizitatori indiferent de vârstă.  În lunile viitoare, Cetatea va fi un excelent spațiu educațional pentru elevii care au pasiune pentru istorie. Prin tot ceea ce oferă în acest moment, ca și exponate, reprezintă unul din cele mai atractive obiective turistice din spațiul sud dunărean.  Cea mai mare parte din expozițiile de la Cetatea Medievală au fost realizate pe fonduri europene (proiectul transfrontalier Cetatea Fetislam-Cetatea Severinului) și pot fi vizitate în fiecare zi, de la 9.00 la 21.00, taxa fiind de 5 lei”,  a anunțat edilul.

La începutul anului 2019 se finaliza  proiectul de iluminare, pe timp de noapte, a Cetății Medievale.Au fost montate 40 de proiectoare care iluminează zidurile exterioare ale Cetății, 20 de proiectoare cu dublă emisie la toate intrările din cetate, 7 proiectoare peisagistice lângă copacii de pe aleea principală, precum și 12 stâlpi de iluminat pe latura vestică a Cetății Medievale a Severinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.