Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Cetatea Medievală a Severinului pusă în valoare cu fonduri europene

Miercuri a avut loc Conferința de deschidere a proiectului cu finanțare europeană ”Lights ON!”, prin care prin care se dorește promovarea evenimentelor culturale ale Cetății Medievale din Drobeta Turnu Severin și dotarea cu echipamente care să aducă în prezent trecutul medieval al cetății.

În parteneriat cu Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin, o asociație din Turnu Severin, Mod of Life alături de Organizația de turism a Primăriei Kladovo a câștigat un proiect prin care, pe unul dintre zidurile cetății va fi creată o perdea de apă, pe care vor fi proiectate toate evenimentele culturale care se vor desfășura atât în cetate, cât și în orașul Drobeta Turnu Severin.

”Încurajez astfel de inițiative îndrăznețe, atractive venite din partea societății civile, a organizațiilor neguvernamentale pentru că sunt foarte bune pentru comunitate. Sperăm ca într-un an programul să fie finalizat, iar severinenii și turiștii care ne vizitează să se bucure de acest proiect. Fondurile europene reprezintă o alternativă viabilă, extraordinară pentru a dezvolta orașul, pentru a aduce bani în comunitate”, a spus primarul Marius Screciu, prezent la conferința de deschidere a proiectului.

Proiectul este realizat în parteneriat și cu vecinii de la sud de Dunăre, din Kladovo, în așa fel încât cetatea să devină un punct de atracție și pentru turiștii care vor ajunge pe celălalt mal al fluviului și pe care să-i aducă la Drobeta Turnu Severin.

Proiectul presupune realizarea unei proiecții a Cetății Severinului pe Dunăre, realizarea unui ghid de călătorie audio, amplasarea a patru camere video live în Drobeta și 3 în Kladovo, ce vor furniza imagini din oraș în scopul de a promova cele doua comunități, amplasarea a 100 indicatoare în cele mai importante puncte din cele doua orașe.  Valoarea proiectului este de  425.000 euro, din care Primăriei îi revin 132.000 euro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.