Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Cetatea Medievală a Severinului va fi iluminată arhitectural

Viceprimarul Daniel Cîrjan anunță că au demarat lucrările pentru realizarea sistemului de iluminat arhitectural la Cetatea Medievală a Severinului. În jurul cetății vor fi montate mai multe proiectoare.

Au demarat lucrările pentru realizarea sistemului de iluminat arhitectural la Cetatea Medievală a Severinului, așa cum până acum deja s-a întâmplat la alte obiective turistice și culturale din oraș, printre care Palatului Culturii Teodor Costescu și Castelul Artelor. Sistemul de iluminat arhitectural va consta în montarea a 80 de proiectoare în jurul cetății, precum și în zona interioară, toate acestea cu rolul de a pune în valoare acest obiectiv turistic, termenul de finalizare fiind data de 1 decembrie”, a declarat pentru PSNews.mh viceprimarul liberal.

Următoarele obiective care vor fi iluminate sunt Liceul Traian, Biserica Catolică și Biserica Grecescu.

În anul 2019 se va realiza iluminat arhitectural la Liceul Traian, Biserica Catolică și Biserica Grecescu, toate aceste proiecte pe linie de iluminat făcând parte din contractul încheiat de Primăria Drobeta Turnu Severin în anul 2011 cu firma care gestionează iluminatul public la nivelul municipiului. Pentru mine dezvoltarea turismului istoric și cultural este o prioritate și voi fi susținătorul oricărui proiect care să conducă la promovarea mai eficientă a obiectivelor turistice din municipiului Drobeta Turnu Severin”, a mai completat Daniel Cîrjan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.