Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Cetățean turc prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un polițist de frontieră în Vama Porțile de Fier I

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, l-au prins în flagrant pe K.A., cetățean turc, care a oferit cu titlu de mită suma de 300 euro unor polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I.

În data de 26 iunie a.c., polițistul de frontieră A.A., din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin a sesizat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, cu privire la faptul că la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat un cetățean turc împreună cu alți doi concetățeni, dintre care unul nu îndeplinea condițiile legale pentru a intra pe teritoriul țării, prezentând un document de identitate falsificat.

”Cu această ocazie, pentru ca lucrătorul poliției de frontieră să își încalce atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite intrarea în țară persoanei care nu îndeplinea condițiile legale,  numitul K.A. i-a oferit inițial suma de 100 euro cu titlu de mită, lucrătorului de poliție de frontieră care a refuzat banii, dar la scurt timp, același cetățean a revenit și i-a mai oferit și o bancnotă de 200 euro”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție.

S-a realizat constatarea infracțiunii flagrante împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii infracţiunilor de dare de mită, complicitate la dare de mită, fals privind identitatea și complicitate la fals privind identitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.