Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Chipul lui Decebal va fi ”luminat”

Chipul lui Decebal, sculptat în stâncă pe Clisura Dunării, va fi pus în evidență și pe timpul nopții. Președintele CJ Mehedinți a anunțat că cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara iau în calcul posibilitatea ca ”Decebal” să fie iluminat artizanal.

De Ziua Mondială a Turismului, am ales să ne ocupăm, la nivelul Consiliului Județean, de găsirea unor soluții concrete pentru a pune în valoare unul dintre cele mai importante obiective turistice din Mehedinți, Chipul lui Decebal, sculptat în stâncă pe Clisura Dunării. Domnul director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ispravnic, a avut disponibilitatea de a veni în județul Mehedinți, pe de o parte, pentru a verifica stadiul lucrărilor care se efectuează pe DN 57, iar pe de altă parte, pentru a discuta cu echipa de proiectanți și a găsi soluții pentru asigurarea iluminatului artizanal în Zona Mraconia”, a anunțat Aladin Georgescu.

Pentru acest proiect se vor utiliza bani din două surse.

Am convenit ca DRDP Timișoara să asigure finanțarea pentru iluminatul podului, iar noi, Consiliul Județean Mehedinți, să contribuim cu fondurile necesare iluminatului artizanal pentru Chipul lui Decebal. La discuții au participat domnul prefect Nicolae Drăghiea, domnul senator Liviu Mazilu, domnul vicepreședinte al CJ Mehedinți, Ionică Negru, domnul primar al comunei Eșelnița, Ioan Ciuru și reprezentanții firmei care urmează să întocmească proiectul tehnic și să execute lucrarea. Le mulțumesc tuturor pentru implicarea directă în acest proiect foarte important pentru turismul din Clisura Dunării”, a mai precizat președintele CJ Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.