Skip to content
Recent

Chirica, detalii de culise despre propria excludere. Cum îl copiază un baron pe Dragnea EXCLUSIV

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a subliniat faptul că încă nu putem vorbi despre excluderea lui din PSD, întrucât demersul se află deocamdată doar la stadiul de propunere, neajungând până în forul decisiv al Partidului Social Democrat – ne referim la Comitetul Executiv Național (CExN).

CITIȚI ȘI: UPDATE C. Ivan confirmă excluderea: Asta e vina lor!/ Dragnea a început execuțiile: Chirică, dat afară din PSD EXCLUSIV

Întrebat cum a primit vestea excluderii, edilul a răspuns: „Încă nu există o asemenea veste. Este doar o propunere a celor trei membri din Comisia de Etică cu care am discutat în cursul zilei de ieri (marți – n.r.). Doi dintre cei trei au fost prin vot… nu neapărat de partea mea; de partea normalității”.

Marți seară, Comisia de Etică a filialei județene PSD Iași a hotărât excluderea din formațiunea politică a primarului Mihai Chirica și a viceprimarului Gabriel Harabagiu, precum și a fostului deputat Sorin Iacoban, în prezent președintele executiv al organizației municipale.

Totodata, pentru Paul Boisteanu, presedinte interimar al Organizatiei Municipale si Gabriel Teodorescu, secretarul general al filialei iesene, propunerea a fost cea de avertisment. In zilele urmatoare va fi convocat un Birou Permanent Judetean si un Comitet Executiv la nivelul judetului Iasi care va lua act de propunerile Comisiei de Etica urmand a se pronunta daca le va pune in aplicare sau nu. Decizia a fost una pur democratica, membrii Comisiei de Etica votand deschis. Iata care au fost voturile pentru fiecare incriminat in parte:

  • Mihai Chirica – 4 voturi pentru excludere, 2 voturi pentru abtinere si 1 vot pentru suspendare pe o perioada de 6 luni
  • Sorin Iacoban – 5 voturi pentru excludere, 2 voturi pentru suspendare pe o perioada de 6 luni
  • Gabriel Harabagiu – 5 voturi pentru excludere, 2 voturi pentru suspendare pe o perioada de 6 luni
  • Paul Boișteanu – 6 voturi pentru avertisment, 1 vot pentru suspendare pe o perioada de 6 luni
  • Gabriel Teodorescu – 7 voturi pentru avertisment

In ultimul an, intre organizatia municipala si cea judeteana s-au iscat mai multe dispute date fiind neintelegerile intre primarul Mihai Chirica si Maricel Popa, actualul lider interimar al organizatiei, mai notează publicația citată.

În acest context, întrebat ce va face acum, Mihai Chirica a dat asigurări că – indiferent dacă va fi sau nu păstrat în PSD – își va continua munca edilitară.

„Îmi voi continua mandatul. În orice situație, eu am un legământ față de ieșeni, la care țin. Am jurat pentru asta și am promis să fac tot ce-mi este cu putință ca lucrurile în orașul nostru să se petreacă așa cum trebuie. Bineînțeles că nu voi sta cu mâinile în sân – există justiție, totuși, în România și măsurile nu trebuie luate intempestiv doar pentru că punctele mele de vedere nu satisfac de fiecare dată punctele de vedere ale domnului Dragnea. Eu n-am avut nicio problemă legată de Partidul Social Democrat. Partidul suferă în profunzimea lui (vedeți și puncte de vedere ale altor colegi, din Iași sau din țară), iar lucrurile vor trebui împinse spre o stare de normalitate”, a explicat Chirica pentru PSnews.ro.

Mihai Chirica a deplâns și situația justiției din România, care „suferă din nou, după un an de zile”.

„E ca un blestem: februarie declanșează atacuri. Dar cu siguranță voi face tot ceea ce va trebui făcut pentru ca lucrurile să intre într-o stare de normalitate”, a continuat Chirica.

Solicitat să precizeze dacă va contesta în instanță eventuala excludere, primarul Chirica a dat un răspuns evaziv: „Poate că se poate mai ușor decât cu instanța. Poate că nu ajungem la excludere, poate că se găsesc alte formule de a aborda acest subiect”.

În încheiere, Mihai Chirica s-a exprimat sarcastic la adresa celui care i-a declanșat execuția (președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa), dând de înțeles că baronul ieșean copiază în teritoriu stilul de conducere de la centru al lui Liviu Dragnea, care și-a răsturnat până acum doi prim-miniștri.

„Inițiativa a pornit de la un domn, Maricel Popa, care a reușit să se facă de râs cu chestiunea aceasta. Vrea probabil să folosească o metodă similară cu cea care s-a produs la București, referitoare la îndepărtarea propriilor numiri – așa cum a fost și cu Grindeanu și Tudose. Sigur că da: lucrurile trebuie să se petreacă într-o manieră cât se poate de legală. Noi aici vorbim de legalitatea actului de excludere a mea și a colegilor mei din partid”, a conchis edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.