Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Cinci contrabandiști cercetați pentru un prejudiciu de aproape 70.000 de lei la bugetul statului

Cinci bărbați din Mehedinți sunt cercetați de polițiști pentru contrabandă cu produse accizabile. Ei au creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 68.000 lei. Oamenii legii au instituit sechestru asigurător pentru recuperarea acestuia.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Mehedinți au definitivat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin și au propus trimiterea în judecată a cinci bărbați cu vârste cuprinse între 31 și 46 ani, toți din județul Mehedinți.

Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Persoanele respective, în perioada februarie – octombrie 2015, au fost depistate, în mai multe rânduri, colectând și distribuind cantitatea totală de 128.640 țigarete, fără timbru.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat în valoare de 68.136 lei, polițiștii au instituit sechestru asigurător asupra a două autoturisme și două imobile situate pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.

În anul 2018, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat peste 90 de acțiuni de prevenire și combatere a comerțului cu produse accizabile, au constatat 27 de infracțiuni în acest domeniu și au aplicat 790 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 135.500 lei. Valoarea produselor accizabile confiscate de polițiști depășește suma de 813.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.