Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Cinci ordine de protecție provizorii emise de polițiștii mehedințeni în ultimele zile

Polițiștii mehedințeni au emis în ultimele patru zile, 5 ordine de protecție provizorii, cele mai multe în mediul urban. De asemenea, un bărbat de 70 de ani, din Vînju-Mare este cercetat de polițiști pentru încălcarea măsurilor dispuse printr-un astfel de ordin. 

Modificările legislative privind violența domestică stabilesc modul de intervenție al polițiștilor în astfel de cazuri, dar și măsurile pe care oamenii legii le pot adopta în asemenea situații, una dintre ele fiind emiterea ordinului de protecție provizoriu de către aceștia.

Astfel, la sfârșitul anului trecut, a fost aprobat și publicat în Monitorul Oficial, Ordinul ministrului afacerilor interne și al ministrului muncii și justiției sociale nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști.

În consecință, polițiștii mehedințeni au intervenit la toate solicitările pe acest palier, fapt pentru care, în ultimele 4 zile, au fost emise 5 ordine de protecție provizorii, 3 în mediul urban, iar 2 în mediul rural.

În mediul urban, cazuri de violență domestică au fost înregistrate pe raza de competență a Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin.

În ceea ce privește mediul rural, cele 2 cazuri s-au înregistrat pe raza de competență a posturilor de poliție din cadrul Poliției orașului Vînju-Mare.

De asemenea, un bărbat de 70 ani, din satul Orevița este cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”nerespectarea hotărârii judecătorești”, constând în aceea că, a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis de polițiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.