Skip to content
Ediția de astăzi

Cine este Dan Vîlceanu, propunerea validată de PNL pentru postul de ministru al Finanţelor

Florin Cîțu a câștigat prima bătălie cu Orban: PNL va merge la Cotroceni cu propunerea ca Dan Vîlceanu să fie viitorul ministru al Finanțelor.

O să îi cer preşedintelui Ludovic Orban să convoace Biroul Naţional. Am văzut că are o propunere. Am şi eu o propunere, Dan Vîlceanu„, a spus premierul.

Născut în 1979 la Bumbești Jiu, Dan Vîlceanu a obținut diploma de economist de la Universitatea de Vest Timișoara, tot aici urmând și cursurile de master și doctorat. El și-a început cariera politică la PSD, fiind președinte al tineretului Social Democrat Gorj din 2006 până în 2009.

El a trecut apoi la PDL Gorj, unde a avut funcția de secretar executiv în perioada 2011-2012, apoi președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015. Odată cu fuziunea cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia filialei liberale până acum.

Între 2012 și 2016 a fost consilier Județean în Gorj, iar apoi deputat, acum fiind la al doilea mandat, fiind membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei.

Vîlcanu este unul dintre șefii de filiale ce îl sprijină pe premierul Florin Cîțu în competiția cu Ludovic Orban pentru șefia Partidului Național Liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.