Skip to content
Recent

Cine este UDMR-istul care s-a îmbogățit din contracte cu statul. Legături cu Ponta și Ghiță

Vedeți mai jos cine este UDMR-istul care s-a îmbogățit din contracte cu statul și ce legături are el cu foștii PSD-iști Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

Este vorba despre Zoltan Robert Abraham, membru în Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), care a beneficiat și de contracte primite prin încredinţare directă, și de undele câştigate în urma unor licitaţii în care şi-a spulberat competitorii, cu oferte de preţ şi de trei ori mai mici decât valoarea estimată.

Greenviro SRL, firma sa abonată la contracte cu statul, a mers impecabil de la înfiinţare până în prezent, cu un profit net cumulat în ultimii ani de circa 300.000 de lei, scrie Jurnalul Național.

Harviz SA, operatorul de apă din judeţul Harghita, a atribuit pe 08.01.2018 un contract privind „asistenţa tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Harghita, în perioada 2014- 2010”. Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM)- Axa Prioritară 3.

Licitaţia organizată de Harviz SA a fost câştigată de asocierea Greenviro SRL (lider)- Fichtner Environment SRL- Fichtner Water & Transportation GmbH, care a venit cu o ofertă de 5.959.000 lei, fără TVA. Sumă care înseamnă mai puţin de jumătate din valoarea estimată a contractului, fapt care li s-a părut însă perfect în regulă autorităţilor harghitene.

Nu este prima oară când Greenviro SRL a câştigat un contract public venind cu un astfel de chilipir. Pe 11.08.2016, Compania de Utilităţi Publice SA Brăila încheia un acord similar, de asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare europeană privind infrastructura de apă din judeţ, pornind de la o evaluare estimată iniţial a contractului şi agreată, deci, de forurile europene, de 29.208.859,85 lei.

Interesante sunt şi numele asociaţilor lui Abraham în acest contract: ISPE este controlat de Dan Ioan Gheorghiu, fost consilier al lui Victor Ponta, în timp ce Hidrocanal SRL are ca asociat majoritar Teamnet Engineering SRL, parte a grupului de firme înfiinţat de Sebastian Ghiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.