Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Cine scrie pe Whatsapp în timp ce se află la volan își pierde permisul de conducere

Șoferii care nu iau în serios regulile de circulație și nu se vor concentra exclusiv pe condus riscă să rămână fără permis. Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică un proiect pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice care prevede că cei care se joacă cu telefonul vor pierde permisul.

1. Alineatul (3) al articolului 36 se modifică și va avea următorul cuprins:

,,(3) În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.”

2. La articolul 100 alineatul (3), după litera g) se introduce o nouă literă, lit.h), cu următorul cuprins: ,,h) ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor.”

3. La articolul 101 alineatul (1), după punctul 18 se introduce un nou punct, pct.19, cu următorul cuprins:

,,19. ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, aflat în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.