Skip to content
Focus Recent

Cine sunt pesediștii care au îndrăznit să îi ceară demisia lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea pare să fie liderul de neconstestat al PSD, care a reușit să ”reziste” în fruntea partidului și la conducerea Camerei Deputaților deși are probleme cu legea și este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Tot Liviu Dragnea este cel care a reușit să își păstreze puterea și influența în partid, chiar dacă a fost cel care a dirijat înlăturarea a doi premieri social democrați: Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. El a rămas învingător. Deși au existat unele voci social democrate, timide ce este drept, care au sugerat că ar trebui ca Liviu Dragnea să facă în spate, niciunul dintre lideri sau baroni nu și-au exprimat în mod public și clar părerea.

Până astăzi, 14 august, când a ieșit Ecaterina Andronescu să îi ceară lui Liviu Dragnea să își dea demisia și să schimbe Guvernul Dăncilă. Ce este drept nu o putem numi pe Ecaterina Andronescu un fanion al democrației din România, dar am fi subiectivi dacă am pune-o pe același nivel cu Viorica Dăncilă.

Nu putem anticipa încă toate calculele politice, dar e clar că e o primă voce a unui lider PSD care îi cere lui Dragnea să facă un pas în spate, că face de rușine partidul.

Au mai existat social democrați care au îndrăznit să îl înfrunte prin declarații publice pe liderul PSD. Cine sunt aceștia? Puțini am auzit de ei și totuși au avut ”curaj”.

Iunie 2018  –  Primarul PSD din orașul Cavnic, județul Maramureș, Vladimir Petruț, i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, enervat fiind de faptul că președintele PSD i-a ”obligat” pe aleșii locali să meargă la mitingul PSD, care a fost organizat la București.

Un alt social democrat care a avut curaj a fost, tot în luna iunie, vicepreședintele PSD Timiș Sabin Bociu, care este și primar de 18 ani al localității Jebel. El i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat că afectează imaginea României în exterior și imaginea partidului fiind condus de un personaj care are două condamnări.

O altă voce influentă care i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea a fost eurodeputatul Sorin Moisă. Însă acesta a și părăsit partidul în momentul în care i-a contestat abilitățile liderului social democrat.

Rămâne de văzut dacă se tulbură apele în PSD, la nivel central, însă la nivel județean putem spune cu certitudine că Aladin Georgescu a ținut repede să transmită public că nu se dezice de Liviu Dragnea.

Mă disociez de opinia doamnei Ecaterina Andronescu care, într-un moment marcat de realizări ale actualului guvern, aduce critici fără argument real, pe care le lansează în spațiul public, evitând comunicarea în interiorul partidului. Nu sunt motive reale pentru ca acest guvern sa fie înlocuit, guvern care a crescut puterea de cumpărare a românilor, a dezvoltat în mod susținut producția industrială, a apărat și susținut drepturile fundamentale ale tuturor românilor.  Regret profund modul în care doamna Andronescu percepe măsurile luate în interiorul partidului, îndemnând-o să reflecteze profund la criticile incorecte aduse membrilor PSD, membri care au susținut-o în întreaga carieră politică și i-au purtat un respect profund.  PSD este un partid care susține și încurajează comunicarea și libera exprimare în interiorul său, un partid ai cărui membri cred în ideea unității și susținerii reciproce.  Sunt ferm convins că aceste critici nu vor afecta în niciun mod atât activitatea din interiorul PSD, cât și activitatea guvernamentală”, scrie președintele PSD Mehedinți pe contul de Facebook.

Da, domnule Georgescu se vede ”performanța” Guvernului Dăncilă așa cum se văd și performanțele dumnevoastră în județ. Și dacă PSD-ul este un partid care încurajează comunicarea, de ce i-ați transmis să reflecteze profund? Pare mai degrabă o mustrare. Dar poate nu înțelegem noi bine.

În orice caz, rămâne de văzut cine vor fi social democrații care vor susține părerea Ecaterinei Andronescu că Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas în spate de la conducerea PSD-ului. Ceea ce ne interesează pe noi, cetățenii simpli, e ca aceste jocuri politice să nu afecteze bunul mers al țării. Că ne-am săturat să fim folosiți doar ca masă de manevră, ca sursă de venit la bugetul statului și, după cum s-a dovedit recent, o masă amorfă numai bună de gazat și bătut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.