Skip to content
Ediția de astăzi Social

Ciolacu anunță: Vom majora pensiile cu 40%. Într-o țară normală trebuie respectate legile

Marcel Ciolacu a declarat că marți, în plenul reunit al Parlamentului, se va vota majorare pensiilor cu 40%, așa cum prevedea legea. Liderul PSD a spus că a primit asigurări că va fi cvorum și că legea va trece, pentru a nu se repeta episodul de la moțiunea de cenzură.

”Am vorbit cu mai mulți lideri să fie cvorum și legea să treacă. Și domnul Victor Ponta a zis că se prezintă, și domnul Călin Popescu Tăriceanu, și grupul minorităților, și grupul PPU-SL. Vom majora pensiile cu 40%. Într-o țară normală trebuie respectate legile. Nu vorbim de o majorare de 14% a pensiilor, ci de o micșorare cu 26%. Vreau să știu cu cât a scăzut puterea de cumpărare. Guvernatorul BNR ne-a spus că guvernul s-a împrumutat cu 7 miliarde de euro în primele 7 luni. Nu au ieșit nici Orban și nici Cîțu să ne spună ce s-a întâmplat cu miliardele împrumutate.Eu mă aștept să se prezinte și UDMR, și grupul PMP, că și ei au votat. E o bătaie de joc și la adresa copiilor, și la adresa pensionarilor, și la adresa profesorilor, prin prorogarea termenelor de plată. Ca și la dublarea alocațiilor, unde au atacat legea la CCR, spun că vor ataca și acum. Ce au atacat? Respingerea ordonanței lor de prorogare a termenului. Este rușinos ce fac. Primarii PNL au primit de 10 ori mai mulți bani, la rectificare. Niciun municipiu condus de PSD nu a primit niciun ban. Nimeni nu și-a permis în 30 de ani să facă așa ceva. Printr-o hotărâre de guvern, din fondul de rezervă, nu și-a permis nimeni. Orice premier PSD care ar fi făcut asta, ar fi fost arestat în secunda doi.”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit PSNews.ro

Biroul Permanent Reunit al celor două camere ale Parlamentului a decis să convoace marți, 22 septembrie, plenul reunit de la ora 13.00 pentru a vota rectificarea bugetară.

Pe Ordinea de Zi figurează proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 și proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 136/2020 pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Însă în comisiile din Parlament au fost adoptate o serie de amendamente, printre care cel propus de PSD ca pensiile să se majoreze de la 1 septembrie cu 40%, plus un stimulent pentru profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.