Skip to content
Ediția de astăzi

Ciolacu exclude varianta unui Guvern minoritar susţinut de PSD în Parlament

Marcel Ciolacu a precizat joi, referitor la posibilitatea formării unui guvern minoritar care să aibă susţinerea PSD în Parlament, că acest lucru ar fi „o tâmpenie pentru România”.

Liderul social-democraţilor a adăugat că nu vede cum, în prezent, poate PSD să creeze o majoritate astfel încât să poată prelua guvernarea, iar singura soluţie ar fi organizarea alegerilor legislative anticipate, potrivit PSNews.ro

Chiar dacă mi-aş dori eu, colegii mei nu ar fi de accord. Ar fi o tâmpenie pentru România, pentru noi toţi. Am văzut unde a dus Guvern Cîţu. Este exclus ca PSD în acest moment să vină cu o alternativă pentru România cu un Guvern minoritar.

Ar fi o greşeală pentru România să accepte un Guvern minoritar. De aceea am spus că cel mai bine ar fi să ne întoarcem la popor şi să avem alegeri anticipate. În acest moment nu vedem cum putem crea o majoritate pentru a prelua guvernarea. Eu nu pot să vorbesc cu cei de la PNL ca să avem o discuţie despre majorităţi, deoarece eu au o decizie statutară prin care ei nu negociază cu PNL”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi la Europa FM, întrebat despre scenariul posibilităţii de formare a unui guvern minoritar care să aibă susţinerea PSD în Parlament.

El i-ar transmite lui Klaus Iohannis că acum PSD nu are o majoritate. „Domnule preşedinte, în acest moment, PSD nu are o majoritate. Nu are rost să îmi încredinţaţi teatral acest lucru, pentru că PSD nu are o majoritate”, a completat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.