Skip to content
Ediția de astăzi

Ciolacu: PSD nu se prezintă la consultările de la Cotroceni

PSD nu se prezintă la consultările de la Cotroceni, a anunțat marți liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

„PSD nu va participa la circul ieftin condus de preşedintele iohannis. Am luat decizia ca astăzi PSD să nu se prezinte la consultările de la Cotroceni. Gaşca pierzătorilor a creat o majoritate de conjunctură, acest nou CDR care nu are legitimitate în ceea ce priveşte voturile românilor şi opţiunea românilor pentru propunerea de premier. PSD va intra total în opoziţie, vom face o opoziţie dură, cum merită românii să fie reprezentanţi de către PSD şi vedem că actualul CDR nu are nicio soluţie nici pentru criza sanitară, nici pentru cea economică. Aşteptăm în continuare programul de guvernare al coaliţiei şi bugetul de stat care cu siguranţă va fi unul de austeritate”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru marţi partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări în vederea desemnării unui premier. Consultările vor începe la ora 15.00, cu delegaţia PSD.

În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) şi ale art. 103 din Constituţia României, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de Prim-ministru”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Programul consultărilor este următorul:

15:00 – Partidul Social Democrat (PSD)

15:30 – Partidul Naţional Liberal (PNL)

16:00 – Alianţa USR-PLUS

16:30 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)

17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

17:30 – Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament

Şeful statului a mai avut săptămâna trecută o rundă de consultări cu preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament. Atunci PSD l-a propus premier pe Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.