Skip to content
Recent

Ciolacu și Tăriceanu: Se va institui interdicţia de a se acorda graţiere individuală pentru infracţiuni de corupţie

Liderii celor două Camere ale Parlamentului, Marcel Ciolacu și Călin Popescu Tăriceanu, au anunțat că PSD-ALDE au depus la Camera Deputaţilor iniţiativa legislativă pentru revizuirea Constituţiei României. Anunțul vine la câteva ore după ce PNL și USR au anunțat că au depus o inițiativă similară.

PSD-ALDE înţeleg să transpună în legislaţie rezultatele referendumului din 26 mai, validat de Curtea Constituţională a României. Înţelegem că este de datoria noastră să iniţiem modificarea legii fundamentale pentru a pune de acord textele constituţionale cu voinţa exprimată de alegători la referendum şi pentru asigurarea unui cadru legal previzibil, unitar şi stabil. Astfel, se va institui interdicţia de a se acorda graţiere individuală pentru infracţiuni de corupţie. De asemenea, se va crea un cadru normativ nou referitor la ordonanţele Guvernului, prin care se limitează domeniile în care pot reglementa ordonanţele de urgenţă şi se va extinde sfera de reglementare a controlului constituţional asupra ordonanţelor. Totodată, vor fi transpuse în dispoziţiile constituţionale principiile integrităţii în exercitarea demnităţilor şi funcţiilor publice”, au transmis cei doi lideri.

Ciolacu și Tăriceanu nu au ezitat să îi atace pe cei din Opoziție.

Pe de altă parte, nu putem să nu subliniem superficialitatea partidelor de opoziţie care au refuzat un dialog constructiv şi pe această temă. Ne este tuturor şi mai clar că ei continuă să se raporteze la cetăţeni şi la mesajul pe care aceştia l-au transmis pe 26 mai doar când vine vorba de beneficii electorale. Toată lumea s-a convins că niciun membru al opoziţiei nu îşi doreşte în mod real guvernarea, cum nu îşi doresc să rezolve vreuna dintre problemele cetăţenilor, dar ne aşteptăm ca măcar pe acest subiect de interes public major să aibă o abordare matură şi serioasă şi să nu încerce să blocheze această iniţiativă legislativă în Parlament”, au mai transmis președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.