Skip to content
Ediția de astăzi

Ciolacu spune că PSD va depune moțiune de cenzură și va cere guvern de uniune după ce va trece pandemia

PSD ameninţă că va depune o moțiune de cenzură pentru a da jos Guvernul Orban dacă va continua cu „abordarea pompieristică”, a declarat președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, la „Marius Tucă Show”. El a revenit spunând că nu va da jos guvernul până nu va trece pericolul COVID.

Cât timp pandemia este încă un pericol pentru români nu vom depune moţiune”, a spus Ciolacu. Dar moțiunea ar putea veni imediat după încetarea stării de urgenţă, potrivit declaraţiilor făcute luni seara la „Marius Tucă Show”, potrivit PSNews.ro

Atât timp cât este stare de urgenţă şi este încă un pericol această pandemie asupora vieţilor românilor nu vom depune moţiune (… ) Dacă se continuă în acelaşi ritm de greşeli şi această abordare total pompieristică şi fără nicio viziune de viitor, cred că se impune şi e o necesitate”, a spus Ciolacu.

Acesta crede că în locul actualului guvern nu poate să vină până la alegeri decât un guvern de uniune naţională. „Este exclus să mai vii cu un guvern pe o anumită parte a politicului, pe stânga sau pe dreapta”, a spus Ciolacu.

Revenind la actuala criză, liderul PSD a anunțat că ordonanţele privind amânarea plăţii ratelor şi a utilităţilor vor fi modificate în sensul legilor convenite în Parlament, după ce PNL a atacat la Curtea Constituțională actele normative în forma dată de legislativ.

Ciolacu apreciază că PNL a demonstrat că nu are niciun fel de maturitate politică.

La Parlament cred că mă pricep cel mai bine. Ordonanţele de urgenţă ale dlui Orban au venit în Parlament. Le vom modifica tot în sensul legilor pe care le-am convenit cu celelate forţele politice şi le vom trimite la promulgare. Ar fi în noaptea minţii ca dl. Orban să atace şi ordonanţele date de către dânsul”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că ordonanţele de urgenţă vor fi votate în această săptămână în Senat, urmând să ajungă în Camera Deputaţilor săptămâna viitoare.

În fine, Marcel Ciolacu a spus că ia în calcul dezvoltarea unei iniţiative legislative prin care românii să fie testaţi.

Preşedintele interimar al PSD anunţă că va discuta cu specialiştii. „Avem foarte mulţi medici. Toţi, în unanimitate, ne atrag atenţia că trebuiau trestările de mai mult timp pornite”, a spus liderul PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.