Skip to content
Lifestyle

Circ la Muzeul Țăranului Român. O proiecție de film, întreruptă cu muzică religioasă

O proiecție de film, ținută la Muzeul Țăranului Român, a fost întreruptă duminică seara de un grup de persoane, ce au ridicat pancarde în fața ecranului și au cântat muzică religioasă.

Este vorba despre difuzarea filmului „120 de bătăi pe minut” – premiat la Cannes -, ce, spun protestatarii, era ”despre homosexuali” iar “țăranul român este creștin ortodox”. Manifestanții au scris pe pancarte ”România nu e Sodoma și Gomora”, dar și ”Hey, Soros, leave them kids alone”, după cum relatează PROtv.ro. La un moment dat, grupul de indivizi a început să cânte: “Mântuieşte Doamne, poporul tău!” şi Imnul României.

Conform sursei citate, cei ce au deranjat sala de cinema spun că nu reprezintă nicio asociaţie, ci sunt membri ai poporului român.

Filmul ”120 de bătăi pe minut” porneşte de la fapte reale – acţiunile organizaţiei civice ACT UP din Franţa anilor 90, pentru a vorbi în final despre o temă cât se poate de actuală: trezirea din letargie a acelei pături din societate indiferentă la marile probleme sociale care o înconjoară. Mişcarea ACT UP este considerată a fi precursoarea mişcărilor civice de după anii 2000 care au condus în final la obţinerea unor drepturi fundamentale pentru diferite grupuri de minorităţi – de la cele sexuale la cele civice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.